Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Vladimir Putin - despre Ucraina, negocieri și relațiile cu Occidentul

Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a acordat un amplu interviu video jurnalistului Dmitri Kiseliov.
CHIŞINĂU, 13 martie - Sputnik. Dacă trupele SUA vor apărea în Ucraina, Rusia le va trata ca pe trupe de intervenţie, a declarat preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, într-un interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiseliov.
"Iată SUA au anunțat că nu vor trimite trupe. Noi știm ce înseamnă trupe americane pe teritoriul Rusiei, sunt intervenționiști. Anume în acest fel le vom trata, chiar dacă ele vor apărea pe teritoriul Ucrainei. Ei înțeleg asta”, – a spus Putin.
El s-a referit de asemenea și la posibila desfășurare a trupelor poloneze în Ucraina. Potrivit lui Putin, dacă se va întâmpla acest lucru, Polonia nu va mai pleca din Ucraina, întrucât dorește să-și întoarcă pământurile pe care le consideră ale sale.
În general însă, prezența trupelor străine în Ucraina și livrările de armamente nu vor schimba situația de pe câmpul de luptă, a declarat președintele rus.
"Adevărul este că militarii din țările occidentale sunt prezenți în Ucraina deja de mult timp, au fost prezenți încă înainte de lovitură de stat, iar după lovitură de stat numărul lor a crescut de câteva ori. Acum ei sunt prezenți și direct, sub formă de consilieri, sunt prezenți sub formă de mercenari străini și suportă pierderi. Dar dacă va fi vorba despre contingente militare oficiale ale statelor străine, sunt sigur că acest lucru nu va schimba situația de pe câmpul de luptă. Acesta este cel mai important lucru. Așa cum nu schimbă nimic livrările de armamente", a menționat Putin.
Potrivit liderului rus, Occidentul a înțeles că este imposibil să-i provoace o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă. Totodată, a remarcat Putin, țările care declară că nu au linii roșii în raport cu Rusia trebuie să înțeleagă că atunci nici Rusia nu va avea astfel de linii.
Întrebat despre posibilitatea unui „tratat cinstit” cu Occidentul, liderul rus a spus că nu are încredere în nimeni, dar Federația Rusă are nevoie de garanții și acestea trebuie stabilite.
Vorbind despre Ucraina, Vladimir Putin a subliniat încă o dată că Rusia este gata pentru negocieri, dar acestea trebuie să se bazeze pe realitate, dar nu pe iluzii după consumul de preparate psihotrope.
Negocierile nu înseamnă o pauză pentru reînarmarea Kievului, ci o discuție serioasă cu garanții pentru securitatea Rusiei, a subliniat Putin.
"Cu toate acestea, suntem gata pentru o conversație serioasă și noi dorim să soluționăm toate conflictele, și mai ales acest conflict, prin mijloace pașnice. Dar trebuie să înțelegem clar și exact că aceasta nu este o pauză pe care inamicul vrea să și-o ia pentru reînarmare, ci este o discuție serioasă cu garanții de securitate pentru Federația Rusă”, a spus el.
Rusia nu se află la o răscruce, ea se află pe calea strategică a dezvoltării sale și nu se va abate de la ea, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în interviul acordat jurnalistului Dmitri Kiseliov.
Fluxul de știri
0