Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Potrivit unor surse, a fost fixată data învestirii noului președinte al Rusiei

© Sputnik / Александр КряжевИнформационный предвыборный баннер ЦИК
Информационный предвыборный баннер ЦИК - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2024
Abonare
Învestirea noului președinte al Rusiei va avea loc pe 7 mai
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Învestirea președintelui rus va avea loc la 7 mai, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din Duma de Stat.
"Inaugurarea președintelui va avea loc la 7 mai, iar la 8 mai în cadrul Dumei de Stat va fi examinată chestiunea desemnării prim-ministrului", a declarat sursa pentru RIA Novosti.
Potrivit legii "Cu privire la alegerea președintelui rus", învestirea are loc după șase ani de la preluarea mandatului de către președintele precedent. Vladimir Putin a preluat funcția de șef al statului la 7 mai 2018.
Consiliul Federației a stabilit alegerile prezidențiale pentru data de 17 martie. Votul va dura trei zile: 15, 16 și 17 martie. Pe 25 februarie, în Rusia a început votul anticipat în zonele îndepărtate și inaccesibile, precum și pe navele care se vor afla în călătorie în ziua alegerilor.
Patru candidați înregistrați de CEC candidează pentru postul de șef de stat: Leonid Sluțki, Nikolai Kharitonov, Vladislav Davankov și Vladimir Putin.
Fluxul de știri
0