România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Președintele României și-a anunțat candidatura pentru șefia NATO

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2024
Klaus Iohannis. Foto de arhivă
Abonare
Klaus Iohannis a declarat că dorește să candideze pentru funcția de Secretar General al NATO
CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, la cel de al doilea și ultim mandat de conducător al statului român care se apropie de sfârșit, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni despre intenția de a candida la șefia NATO.
După ce a efectuat un scurt excurs istoric al Alianței Nord-Atlantice și a rolului pe care îl are România în arhitectura de securitate europeană, spre finalul conferinței și-a anunțat intenția să candideze la funcția de conducător al acestei structuri euroatlantice.
„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a conchis Iohannis.
Amintim că, funcția de la Bruxelles va deveni vacantă la 1 octombrie a.c, odată cu plecarea actualului șef NATO, Jens Stoltenberg.
Până în prezent, singura candidatură cunoscută la șefia NATO era cea a ex-premierului olandez Mark Rutte.
Fluxul de știri
0