Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mai mulți producători de cereale au solicitat credite garantate de stat

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2024
Abonare
De la începutul lunii martie 13 producători de cereale au depus cereri de solicitare a creditelor prin intermediul programului guvernamentl „Creditul Agricol de Urgență”, având o valoare totală de circa 4,95 milioane lei
CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Se pare că producătorii agricoli, care au protestat în această iarnă, și-au atins scopul după ce tot mai mulți fermieri au început să solicite credite prin intermediul programului guvernamental: Creditul Agricol de Urgență. Acest mecanism de finanțare a fost identificat în urma negocierilor dintre agricultorii participanți la protest și autoritățile guvernamentale.
Menționăm că, Creditul Agricol de Urgență este unicul produs de genul acesta care oferă o garanție din partea statului cu o pondere de 90% din întregul corp al creditului. Totodată, este unicul produs garantat de stat accesibil clienților băncilor comerciale din categoria substandard.
„În perioada 1-11 martie curent, au fost recepționate 13 cereri de garantare pentru Creditul Agricol de Urgență, instrument financiar destinat producătorilor de cereale. Programul care prevede acordarea de credite în valoare de până la 500.000 lei fiecărui solicitant, a înregistrat până acum o cerere totală de aproximativ 4,95 milioane lei. Din totalul cererilor depuse, 10 au fost deja aprobate”, se menționează în comunicatul MAIA.
Fermierii care doresc să obțină credite prin intermediul acestui program o pot face până la data de 31 mai 2024.
Fluxul de știri
0