Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

BNM a lansat un sistem de plăți fără comisioane

© Photo : Banca Națională a MoldoveiAnca-Dana Dragu
Anca-Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2024
Anca-Dana Dragu. Foto de arhivă
Abonare
Un sistem de plăți instant, dezvoltat de BNM, a fost lansat în premieră în Republica Moldova
CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Banca Națională a Moldovei în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova„ a lansat în premieră un nou sistem de transferuri bănești: Sistemul de Plăți Instant MIA, se anunță în comunicatul instituției.

„Sunt încrezătoare că MIA va deveni în scurt timp o tehnologie la îndemâna fiecărui cetățean sau om de afaceri. MIA va eficientiza tranzacțiile financiare, va stimula creșterea economică și va promova o mai bună gestionare a finanțelor”, menționează guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

În instituțiile financiare din țară consumatorii și companiile pot să transfere bani în mai puțin de 15 secunde fără plata comisioanelor și indiferent de bancă doar în bază de număr de telefon, oferind cetățenilor o metodă rapidă, sigură și eficientă de efectuare a tranzacțiilor.
Sistemele de plăți instant implementate în mai multe state ale lumii arată că acestea impulsionează dezvoltarea economică și îmbunătățesc calitatea vieții și experiența financiară a cetățenilor.
„Așadar, astăzi Moldova face un pas semnificativ către o lume financiară modernă, iar Banca Națională a Moldovei consolidează poziția țării în rândul statelor care adoptă tehnologii avansate pentru a sprijini evoluția economică și pentru a oferi cetățenilor un acces mai ușor la serviciile financiare”, a mai menționat guvernatoarea BNM.
În Republica Moldova, MIA plăți instant a devenit accesibil din 12 martie a.c. în majoritatea aplicațiilor financiare.
Fluxul de știri
0