Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la Ministerul de Externe

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2024
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul moldovean de Externe l-a informat pe diplomatul rus despre poziția Chișinăului privind deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Dreptul de vot este un drept inalienabil, parte integrantă a drepturilor legale ale, în principiu, tuturor cetăţenilor, a declarat ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, după vizita sa la Ministerul de Externe.
"Aceste prevederi sunt precizate în Constituție și în alte reglementări. Sarcina principală a oricărei misiuni diplomatice este de a contribui la protejarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor săi", a spus Vasnețov.
El a menționat că pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc aproximativ 250 de mii de cetățeni ruși. Potrivit acestuia, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse, Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada au primit o cerere de a asigura dreptul legal de exprimare a voinței, după care s-a decis deschiderea secțiilor de votare.
„Ministerul Afacerilor Externe (de la Chișinău – n.n.) și-a exprimat astăzi nemulțumirea și protestul față de aceste acțiuni”, a spus Vasnețov despre conversația de la Ministerul de Externe.
Fluxul de știri
0