Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Transportatorii de pasageri au propus modificările pentru codul rutier

© Sputnik / Rodion ProcaТранспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе
Транспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2024
Abonare
APOTA a propus Parlamentului inițiativele pe care le consideră ei a fi importante în vederea modificării legislației rutiere
CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a depus astăzi pe numele președintelui Parlamentului și președintelui Comisiei Economie, buget și finanțe adresarea prin care solicită inițierea modificărilor legislației în domeniul transporturilor rutiere.
„Au fost anexate proiectul inițiativei legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere și Nota prin care argumentăm necesitatea ajustării legislației naționale la cea europeană, cu referințe la legislația Uniunii Europene și a României”, informează APOTA.
Organizația precizează că transportatorii sunt în așteptarea unui dialog constructiv și profesionist, pentru a găsi soluțiile potrivite problemelor din ramură, prioritate având principiile legislației Uniunii Europene și modul cum acestea au fost transpuse în legislația României.
Amintim că în urma adoptării noului Cod Rutier, transportatorii au organizat mai multe acțiuni de protest, iar în perioada 27-29 februarie, rutele regulate raionale și interraionale au fost suspendate în semn de protest față de noile reglementări.
APOTA își exprimă speranța că Parlamentul va lua în considerare solicitările lor și va iniția modificările necesare pentru a alinia legislația Republicii Moldova la standardele europene în domeniul transporturilor rutiere.
Fluxul de știri
0