Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii se opun deschiderii unei misiuni militare a unei țări NATO în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaМитинг БКС в защиту молдавского языка
Митинг БКС в защиту молдавского языка - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2024
Abonare
Socialiștii au declarat că deschiderea unei misiuni militare a unei țări NATO ar putea antrena Republica Moldova într-un conflict militar.
CHIȘINĂU, 11 martie - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a declarat că deschiderea unei misiuni militare a unei țări membre NATO în țară ar încălca statutul constituțional de neutralitate permanentă a republicii și ar putea provoca țara într-un conflict militar.
Este vorba despre declarația președinților Maia Sandu și Emmanuel Macron în cadrul unui briefing comun la Paris privind deschiderea unei misiuni permanente de apărare a Franței în Republica Moldova.
"Aceste acțiuni ale șefului statului moldovean încalcă neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, consfințită în Constituție. Conform articolului 11 din Legea fundamentală, Republica Moldova nu permite desfășurarea forțelor armate ale altor state pe teritoriul său", a declarat PSRM într-un comunicat.
În opinia formațiunii, această inițiativă este cu atât mai periculoasă cu cât președintele francez face declarații iresponsabile despre intenția sa de a desfășura trupe franceze pe teritoriul Ucrainei, pe teritoriul căreia se desfășoară operațiuni militare, pentru că în acest fel "Republica Moldova poate deveni complice la aventura uneia dintre țările NATO de a extinde conflictul militar".
Fluxul de știri
0