Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Flenchea:Problema transnistreană trebuie rezolvată în timp ce războiul este în desfășurare

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Flenchea
Alexandru Flenchea - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2024
Alexandru Flenchea. Foto de arhivă
Abonare
În opinia fostului șef al Biroului de Reintegrare din Moldova, acum este cel mai bun moment pentru a rezolva problema transnistreană.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Problema transnistreană trebuie rezolvată acum, "pentru că atunci când va fi pace, nimic nu se va schimba", a declarat fostul șef al Biroului de Reintegrare, Alexandru Flenchea, într-un interviu acordat presei locale.
"Problema transnistreană trebuie rezolvată cât timp războiul este încă în desfășurare. Și poate fi rezolvată acum, pentru că atunci când va fi pace, nimic nu se va schimba. Războiul se termină pentru că participanții săi au ajuns la un acord privind aranjamentele postbelice. Dar dacă există pace, atunci totul a fost convenit. Asta este, nimeni nu mai intervine pe harta politică a Europei", a spus el.
Flenchea a mai amintit despre unele "pârghii și instrumente", dar nu a precizat ce legătură au acestea cu luptele din Ucraina.
"Acum chiar avem pârghii, instrumente, și acum este momentul să acționăm, nu doar să vorbim, să mergem pas cu pas spre o reintegrare reală, spre reunificarea țării noastre într-un mod exclusiv pașnic. Multe lucruri trebuie făcute acum, în contextul unor schimbări geopolitice. Este dificil să avansezi în vremuri de pace", a declarat fostul șef al Biroului pentru Reintegrare.
️De asemenea, el și-a exprimat opinia că Rusia "nu are planuri pentru Transnistria în viitorul apropiat".
Fluxul de știri
0