Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Ucrainei

© AP Photo / Mary AltafferСовет Безопасности ООН проводит заседание по Ближнему Востоку (20 ноября 2019). Нью-Йорк
Совет Безопасности ООН проводит заседание по Ближнему Востоку (20 ноября 2019). Нью-Йорк - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2024
Abonare
Polianski: Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Ucrainei pentru 22 martie
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Ucraina pentru 22 martie, a declarat primul adjunct al reprezentantului permanent al Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU, Dmitri Polianski, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate.
El a menționat că o serie de politicieni europeni iresponsabili doresc să escaladeze conflictul ucrainean și să-l aducă la un nou nivel - nu mai indirect, ci o ciocnire directă între Rusia și NATO. După cum a subliniat Polianski, este greu de interpretat în mod diferit cuvintele președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la necesitatea de a introduce trupe ale Alianței în Ucraina pentru a preveni prăbușirea regimului de la Kiev.
"Este păcat că în discursul reprezentantului francez nu am auzit nimic despre aceste planuri, care amenință să declanșeze al treilea război mondial", a spus Polianski.
De asemenea, el s-a referit la scurgerea de informații despre o conversație a unor ofițeri din Bundeswehr "care speculau asupra modului de a-i ajuta pe ucraineni să distrugă podul de la Kerci spre Crimeea și să lovească adânc în teritoriul rusesc".
"În timpul aceleiași conversații, am auzit confirmări că consilieri militari americani, britanici și europeni se află direct în Ucraina și ajută FAU să aleagă ținte pentru lovituri", a mai declarat Polianski.
De asemenea, Polianskiy a atras atenția asupra anchetei New York Times, care a confirmat că imediat după lovitura de stat din Ucraina, "cele mai puternice stații de informații ale CIA" au apărut la granița cu Rusia.
Potrivit prim-adjunctului ambasadorului rus, agresiunea Occidentului împotriva Rusiei care implică Ucraina a început cu cel puțin 10 ani în urmă.
"Vom vorbi în detaliu despre toate aceste momente deloc măgulitoare pentru colegii noștri occidentali la o reuniune separată a Consiliului de Securitate, pe care am solicitat-o pentru 22 martie", a conchis Polianski.
Fluxul de știri
0