Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Olga Cebotari, despre votul prin corespondență: o tentativă a PAS de trucare a alegerilor

© Photo : Miroslav RotariOlga Cebotari
Olga Cebotari - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Abonare
Olga Cebotari, despre votul prin corespondență: o tentativă a PAS de trucare a alegerilor
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Olga Cebotari, fostul vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova, a comentat inițiativa PAS privind votul prin corespondență.
Ea a subliniat că Statele Unite și Canada găzduiesc cei mai puțini cetățeni moldoveni dintre toți reprezentanții diasporei.
Potrivit Olgăi Cebotari, crearea de avantaje pentru cetățenii moldoveni aflați în acest ețări îi discriminează pe alții.
„Această încercare antidemocratică de a vota un proiect de lege politizat care nu respectă normele internaționale, asupra căruia nu există un consens larg în societate și care favorizează doar partidul de guvernământ, vorbește încă o dată despre dorința disperată a conducerii țării de a folosi orice metodă pentru a rămâne la putere”, a spus ea Cebotari.
Potrivit ei, această inițiativă legislativă este „o încălcare directă a Constituției Republicii Moldova, care prevede organizarea de alegeri libere, democratice și că fiecare cetățean are drepturi egale”.
„Acest proiect demonstrează că PAS împarte diaspora și o folosește ca instrument pentru a truca alegerile”, a menționat Cebotari.
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2024
Politică
Bașcanul Găgăuziei a decriptat sensul declarațiilor lui Musteața de la conducerea SIS
Fluxul de știri
0