Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA a organizat discuții despre perspectivele apiculturii moldovenești

© Sputnik / Mihai CarausAlbini, apicultură
Albini, apicultură - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2024
Abonare
La sediul MAIA au avut loc discuții despre perspectivele apiculturii moldovenești
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Viziunile de dezvoltare a sectorului apicol au fost discutate la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu reprezentanții Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova.
Discuțiile au abordat mai multe subiecte, fiind evidențiată necesitatea de a valorifica potențialul sectorului, atât în beneficiul apicultorilor, cât și al agricultorilor. În acest sens, au fost analizate politicile care ar putea fi îmbunătățite.
Un alt punct de discuție a fost instituirea în Republica Moldova a Zilei Internaționale a Albinei pe data de 20 mai, recunoscută global ca o zi de conștientizare a importanței albinelor pentru umanitate.
Pe lângă acestea, s-a discutat și despre promovarea consumului intern de miere, prin organizarea și desfășurarea unor activități educaționale și interactive cu copiii, însoțite de excursii la stupinele locale.
Aratul de toamnă în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Economie
Fermierii moldoveni au primit subvenții de peste 260 de milioane de lei în luna februarie
Fluxul de știri
0