Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia are mai mulți prieteni decât dușmani, a declarat Putin

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Rusia are parte de mai mulți prieteni, dar este onorant să îi fii considerat și dușman
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Rusia are mai mulți prieteni decât dușmani, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul unei întrevederi cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin.
"Avem mai mulți prieteni. Există o altă expresie celebră: să fii prietenul și dușmanul nostru este la fel de onorabil", a spus liderul statului.
Amenințările pe care se încearcă să le creeze Rusiei nu sunt lipsite de conținut, iar autoritățile ar trebui să țină cont de acest lucru, a subliniat președintele.
" La nivel guvernamental, la nivel federal, la nivel regional. Moscova nu poate fi calificată doar ca una dintre regiuni, este vorba de Capitală. Aici este centrul atât al științei, cât și al educației și al industriei. Prin urmare, toate acestea sunt foarte interconectate cu întreaga economie rusă", a explicat Putin.
După cum a declarat Vladimir Putin la sesiunea plenară din cadrul forumului Agenției pentru Inițiative Strategice "Idei puternice pentru vremuri noi" de la sfârșitul lunii februarie, chiar și în țările neprietenoase Rusia are mulți aliați. Potrivit acestuia, Moscova are din ce în ce mai mulți susținători în întreaga lume, în special în sfera valorilor tradiționale.
Sobianin, la rândul său, a remarcat că rezultatele Moscovei din 2023 sunt printre cele mai bune din istoria modernă, în ciuda uneltirilor provocate de dușmani și a sancțiunilor.
" O creștere bună a tuturor indicatorilor, a indicatorilor principali pentru noi, cum ar fi, de exemplu, industria farmaceutică, auto, microelectronică - creștere cu 25% până la 40%. Investițiile în imobiliare, în proprietăți comerciale și în construcția de locuințe continuă să crească. Continuăm programul de renovare", a declarat primarul Moscovei.
Edilul-șef al orașului a precizat că de la debutul activității legate de autostrada mare de centură, bugetul federal a încasat deja peste o mie de miliarde de ruble din acest proiect. El a mai adăugat că la Moscova se manifestă o dinamică sporită a investițiilor.
Fluxul de știri
0