Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul german al Apărării anunță o anchetă privind scurgerile de informații

© AP Photo / Martin MeissnerМинистр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе
Министр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Abonare
Pistorius a declarat că discuția dintre ofițerii militari dezvăluită presei nu înseamnă că Germania a fost de acord să transfere rachete de croazieră Taurus către Ucraina.
CHIȘINĂU, 4 martie - Sputnik. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a organizat un briefing special cu privire la înregistrarea audio a unei conversații dintre ofițerii germani publicată în mass-media, transmite RIA Novosti.
În timpul discursului, el și-a exprimat speranța că primele rezultate ale verificărilor în legătură cu această înregistrare audio publicată în presă vor fi gata la începutul săptămânii viitoare.
"Încă nu există rezultate finale. Mă aștept ca ele să apară în primele zile ale săptămânii viitoare", a declarat Pistorius.
El a subliniat că unele fragmente din conversația publicată nu au fost destinate publicului larg.
"Este clar că multe dintre informațiile anunțate în această conversație au fost publicate anterior în discuții publice. Cu toate acestea, nu se poate spune același lucru despre cealaltă parte a informațiilor", a subliniat el.
Șeful ministerului Apărării a mai adăugat că, în această înregistrare, ofițerii au discutat despre "diferite scenarii" de evenimente, nu despre planuri. Potrivit acestuia, conversația lor nu înseamnă unda verde pentru transferul de rachete de croazieră Taurus către Ucraina.
Pistorius a mai spus că în urma anchetei ar putea rezulta că parchetul general al Germaniei va deschide un dosar penal în legătură cu înregistrarea audio publicată.
"Din câte știu eu, încă nu. Dar, bineînțeles, în viitor depinde de rezultatele anchetei serviciului de contrainformații militare. Trebuie să așteptăm aceste rezultate. Sunt sigur că, dacă există dovezi de acțiuni criminale, atunci... o anchetă corespunzătoare va fi, bineînțeles, inițiată de autoritățile competente", a declarat Pistorius.
Fluxul de știri
0