Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Coreea de Sud și Statele Unite au început exercițiile militare comune

© AP Photo / Mindaugas KulbisMilitari americani
Militari americani - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2024
Militari americani. Foto de arhivă
Abonare
Coreea de Sud și Statele Unite au început exercițiile militare comune la scară largă „Freedom Shield”, care se vor desfășura în perioada 4-14 martie.
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Forțele armate americane şi sud-coreene au început exerciţii de primăvară la scară largă pentru a contracara tensiunile în curs cu Coreea de Nord.
Exercițiile „Freedom Shield” includ antrenament pe uscat, pe mare și aer, cu accent pe contracararea operațiunilor nucleare, potrivit Forțelor SUA din Coreea. SUA ar putea trimite un grup de portavion și bombardiere strategice pentru a participa la exerciții, a informat presa sud-coreeană.
Prin aceste manevre militare se urmărește descurajarea amenințărilor nucleare care există din partea Coreei de Nord, despre scopul acestor intenții a anunțat purtătorul de cuvânt al Statului major de la Seul, Lee Sung-jun.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a denunțat în mod constant exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud ca fiind o provocare, descriindu-le drept o amenințare la adresa securității țării sale.
Potrivit US Forces Korea (USFK), la manevre participă şi personal militar din 12 țări membre ale Comandamentului ONU, inclusiv Australia, Regatul Unit, Filipine și Thailanda, participă la exercițiu, care este monitorizat de Comisia de Supraveghere a Națiunilor Neutre (NNSC).
Fluxul de știri
0