Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premirul slovac Fico: Țara rămâne fără apărare aeriană

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2024
Abonare
Autoritățile italiene doresc să transmită Ucrainei sistemul de apărare aerian care se află în Slovacia
CHIȘINĂU, 03 mar - Sputnik. Italia a notificat Slovacia că își va retrage sistemul de apărare aeriană cu rază medie de acțiune SAMP/T, a declarat premierul Robert Fico.
Potrivit acestuia, guvernul slovac anterior a dat Ucrainei un sistem funcțional de apărare aeriană rusesc S-300, iar acum țara nu are cu ce să își apere centralele nucleare și diverse obiecte strategice.
"Guvernul anterior a dat Ucrainei un sistem funcțional de apărare aeriană rusesc S-300. Apoi am avut aici pentru o vreme un Patriot american, dar a dispărut la fel, iar acum vor pleca și italienii. Mă întreb, Doamne, cine ne va proteja centralele nucleare și alte obiective strategice?", a spus Fico.
Sistemul italian de apărare aeriană de rază medie SAMP/T a fost desfășurat în Slovacia în primăvara anului trecut și a intrat în serviciu de luptă în aprilie. În situația aceasta țara va rămâne fără sisteme de apărare aeriană și va fi nevoită să ceară țărilor vecine să îi ofere ceva pentru a-și proteja spațiul aerian.
Fluxul de știri
0