Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va găzdui Summitul Internațional al Primarilor

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaSteagurile Republicii Moldova și UE
Steagurile Republicii Moldova și UE - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2024
Abonare
Summitul Internațional al Primarilor va avea loc în localitatea Dănceni, raionul Ialoveni.
CHIȘINĂU, 3 martie - Sputnik. În acest an, Moldova va găzdui pentru prima dată Summitul Internațional al Primarilor. Evenimentul este preconizat să aibă loc pe 11 aprilie în localitatea Dânceni, raionul Ialoveni.
Invitații summitului vor fi primari, lideri și experți locali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai societății civile, care vor purta discuții pe subiecte precum impactul tehnologiei asupra guvernării urbane și strategiile de sporire a rezilienței comunităților.
"Acest Summit se va axa pe tema vitală a regenerării urbane, făcând orașele mai atractive pentru oameni, stimulând economia, asigurând siguranța și creșterea economică și introducând soluții inovatoare pentru a consolida abordarea centrată pe oameni în ceea ce privește dezvoltarea urbană", anunță organizatorii evenimentului.
Summitul este organizat de Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), înființat de guvernul SUA prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). WNISEF activează de 29 de ani în domeniul investițiilor în întreprinderile mici și mijlocii din Moldova și Ucraina. În acest an, lucrările Summitul se va desfășura pentru a cincea oară, iar pentru prima dată va avea loc în Republica Moldova, fiind susținut de președintele Maia Sandu.
Fluxul de știri
0