Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a transmis un mesaj cu prilejul a doi ani de la inițierea aderării la UE

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2024
Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
Președinția a difuzat un comunicat prin care sunt felicitați moldovenii cu prilejul a doi ani de la semnarea cererii de aderare la UE
CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Șefa statului a transmis un mesaj cetățenilor țării prin care amintește că în această dată cu doi ani în urmă a fost depusă cererea de aderare la UE, se anunță în comunicatul Președinției.
Potrivit sursei citate, în acești doi ani, Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile depuse în această perioadă au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, venită din partea statelor membre UE.

„Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, a declarat Sandu, fiind citată de biroul de presă a Președinției.

Amintim că, la data de 3 martie 2022, șefa statului a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0