Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proces penal, după anularea concursului de ocupare a funcției de Procuror General

© Sputnik / Rodion ProcaProcuratura Anticorupție
Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Abonare
Proces penal după anularea concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova ar fi inițiat un proces penal (un fel de procedură de verificare, care va arăta dacă urmează și o urmărire penală) în legătură cu anularea concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General, a anunțat șefa instituției Veronica Dragalin.
Deocamdată nu se cunosc detalii exacte despre acest dosar.
Anterior patru partide care au fosmat uin bloc comun - Platforma „DA”, LOC, Partidul Schimbării și CUB au cerut inițierea unei anchete privind organizarea concursului de selectare a Procurorului General.
Partidele respective susțin că anularea concursului demonstrează încă o dată că, guvernarea nu are nici competențele, dar nici pregătirea necesară pentru a realiza o reformă veritabilă în justiție.
Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care a invocat o serie de motive, inclusiv considerentul „de a nu periclita interesul public”.
Printre instituțiile care s-au arătat îngrijorate de anularea acestui concurs s-a numărat și Procuratura Anticorupție.
Clădirea Procuraturii Generale - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2024
Politică
Patru partide cer anchetă în cazul anulării concursului pentru funcția de Procuror General
Fluxul de știri
0