Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transportatorii de pasageri din Moldova anunță întreruperea acțiunilor de protest

© Sputnik / Anatolii KiriakПротест автоперевозчиков в Кишиневе
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 29.02.2024
Abonare
Transportatorii au întrerupt greva și se pregătesc să prezinte amendamentele la Codul transporturilor rutiere din Moldova.
CHIȘINĂU, 29 feb - Sputnik. Transportatorii rutieri din Moldova au întrerupt acțiunea de protest și au început să lucreze începând de joi, 29 februarie. Acest lucru a fost anunțat de către președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Rutieri (APOTA), Oleg Alexa.
Protestul a fost anulat după ce conducerea Parlamentului i-a invitat pe transportatorii rutieri să anunțe propunerile lor de modificare a Codului transporturilor rutiere.
Propunerile vor fi transmise președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și șefului Comisiei economie, buget, finanțe, Radu Marian.
"Săptămâna viitoare vom prezenta proiectele noastre de modificare a Codului transporturilor rutiere. Sperăm că intenția conducerii Parlamentului este serioasă și că vom fi ascultați. Pentru a demonstra că suntem pregătiți pentru un dialog constructiv și că ne dorim doar să obținem modificări legislative în spiritul legislației UE în domeniul transporturilor, vă informăm că mâine (joi, 29 februarie - n.r.) vom merge la lucru și vom efectua curse regulate", se arată în comunicatul de presă al AROTA, citat de presa moldovenească.
Greva transportatorilor a început pe 27 februarie și urma să dureze trei zile, în semn de protest față de poziția guvernului, care nu răspunde revendicărilor lor.
Fluxul de știri
0