Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acuzatorii de stat au participat la Adunarea Generală a Procurorilor

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 29.02.2024
Consiliul Superior al Procurorilor. Foto de arhivă
Abonare
CSP a organizat astăzi Adunarea Generală a Procurorilor
CHIȘINĂU, 29 feb - Sputnik. La data de 29 februarie 2024 procurorii din toată republica s-au convocat (online) pentru desfășurarea Adunării Generale anuale, se anunță în comunicatul publicat pe portalul Consiliului Superior al Procurorilor.
„Agenda evenimentului a inclus audierea raportului despre activitatea Procuraturii pentru anul 2023, dezbaterea priorităților Procuraturii pentru anul 2024, audierea raportului despre activitatea Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2023, precum și a priorităților stabilite pentru anul 2024”, se menționează în comunicat.
În cadrul acestei ședințe au participat peste 500 de procurori din cei 599 în exercițiu.
Potrivit sursei, președintele Consiliului Superior al Procurorilor și Procurorul General interimar au prezentat sinteza rapoartelor de activitate, care pot fi consultate pe paginile web oficiale ale instituțiilor de referință.
Amintim că, Adunarea Generală a Procurorilor se convoacă anual de către Consiliul Superior al Procurorilor.
„Adunarea Generală a Procurorilor este organul suprem de autoadministrare a procurorilor, iar convocarea acesteia este o necesitate instituțională definitorie, în măsură să asigure realizarea principiului autonomiei Procuraturii”, mai este specificat în comnicatul CSP.
Fluxul de știri
0