Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Tot mai puține investiții se atestă pe piața imobiliară

© Sputnik / Mihai CarausЖилой дом
Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2024
Abonare
investițiile de anul trecut în domeniul imiobiliar sunt pe un trend negativ
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Biroul Național de Statistică informează că, conform datelor preliminare, în anul 2023 au fost realizate investiții în active imobilizate în valoare de 32,2 miliarde lei, în descreștere cu 1,0% (în prețuri comparabile) față de anul 2022, din care investiții în imobilizări corporale în valoare de 31,1 miliarde lei (în descreștere cu 1,7%) și investiții în imobilizări necorporale în valoare de 1,1 miliarde lei (în creștere cu 26,9%).
”În anul 2023, față de anul 2022 au scăzut volumele investițiilor la următoarele imobilizări corporale: clădiri rezidențiale (-15,9%), clădiri nerezidențiale (-2,7%) și construcții inginerești (-9,0%). Totodată, au crescut volumele investițiilor pentru procurarea mijloacelor de transport cu 8,2% și mașinilor și utilajelor cu 5,5%”, transmite comuicatul BNS.
Investițiile în mijloace de trasport, a mașinilor și utilajelor, care au înregistrant un trend pozitiv anul trecut, arată că investitorii pentru a micșora riscurile au decis alocarea mijloacelor financiare în active care au o durată de recuperare mai scurtă și nu necesită un cuantum mare de investiții.
Fluxul de știri
0