Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ignatiev: Chișinăul duce procesul de negocieri către o situație de criză

© Sputnik / Артем Кулекин / Accesați arhiva multimediaVitalii Ignatiev
Vitalii Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2024
Vitalii Ignatiev. Foto de arhivă
Abonare
La Tiraspol are loc un congres al deputaților poporului de toate nivelurile.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Acțiunile Chișinăului introduc în mod deliberat în criză procesul de negocieri, a declarat reprezentantul administrației de la Tirspol care este responsabil de relațiile Externe, Vitalii Ignatiev, în cadrul congresului deputaților de toate nivelurile.
În acest sens, el a remarcat importanța discuțiilor în formatul de negocieri 5+2.
"Timp de 30 de ani au fost semnate aproape două sute de acorduri, Chișinăul și-a asumat obligațiile internaționale de a soluționa toate problemele prin negocieri. <...> Ce vedem astăzi? Mecanismul internațional și dialogul au fost înghețate în mod artificial pentru al cincilea an. În plus, niciunul dintre participanți nu părăsește negocierile", a declarat Ignatiev.
El consideră că procesul de distrugere a mecanismului de negociere a început încă din octombrie 2019, când reprezentantul Chișinăului oficial a fost cel care a perturbat semnarea protocolului final al reuniunii în format 5+2. Iar mai târziu, a spus Ignatiev, "cu sprijinul unor participanți occidentali, au existat diverse scuze exagerate pentru lansarea activității în plină desfășurare a formatului".
Fluxul de știri
0