Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP a decis să anuleze concursul privind desemnarea procurorului general

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2024
Abonare
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor în cadrul ședinței de astăzi au decis anularea concursului privind alegerea Procurorului General
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi, mebrii Consiliul Superior al Procurorilor au anulat rezultatele concursului privind desenarea procurorului general al R. Moldova.
CSP a decis ca hotărârea luată în 22 februarie a.c privind rezultatele probei de interviu din cadrul concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general să fie revocată, „în legătură cu faptele survenite ulterior și pentru a nu periclita interesul public”.
În urma discuților, care au avut loc în cadrul ședinței, s-a decis organizarea unui nou concurs după ce vor fi identificate noi mecanisme care vor asigura transparența actului decizional.
"Este o etapă deloc ușoară, dar am asigurat corpul de procurori și societatea că vom acționa responsabil, de asta ne-am asumat de a pune punct concursului, de a regândit regulile și de a asigura un proces de alegeri corect și meritocratic", a spus președintele CSP, Dumitru Obadă.
Fluxul de știri
0