Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Zaporojie a fost prevenit un atac cu armă chimică al serviciilor ucrainene

© photo: FSB RC / Accesați arhiva multimediaOperațiune FSB
Operațiune FSB - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Abonare
FSB a prevenit un atac terorist în regiunea Zaporoje cu folosind analogului unei substanțe toxice din SUA.
CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. În regiunea Zaporojie au fost reținuți trei ucraineni care pregăteau un atac terorist cu utilizarea unei substanțe toxice de luptă, a informat Centrul de Relații Publice al FSB.
„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a suprimat o încercare de atac terorist a serviciilor speciale ucrainene în regiunea Zaporojie, cu utilizarea unui analog al substanței toxice de luptă BZ, după clasificarea NATO”, este precizat în comunicat.
FSB a explicat că preparatele confiscate au fost dezvoltate în SUA și sunt folosite pentru crearea armei chimice de nimicire în masă.
În înregistrarea video cu operațiunea publicată de FSB sun arătate două pachete găsite într-o casă privată. Acestea conțin câteva flacoane cu inscripția „Biosporin” în ucraineană.
În timpul unei alte rețineri a fost demonstrat un pachet de plastic care, se presupune, conține substanță explozivă. Întrebat de agenții FSB de ce este păstrat în casă, suspectul a răspuns: „M-au rugat să-l ascund la mine”.
A fost inițiat un dosar penal conform articolelor „Elaborarea, producerea, acumularea, achiziționarea sau vânzarea armei de nimicire în masă” și „Act terorist”.
Săptămâna trecută, șeful Trupelor de protecție împotriva radiațiilor, substanțelor chimice și biologice, Igor Kirilov, a declarat că la sfârșitul lunii ianuarie analogul substanței BZ a fost găsit într-o ascunzătoare din Melitopol. Erau flacoane cu inscripția „Biosporin” în limba ucraineană. Potrivit lui Kirilov, FAU au folosit asemenea substanță toxică împotriva militarilor ruși pe 19 august 2022.
Macron și Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Internațional
Un politician francez îl face „nebun” pe Macron: poate provoca un război mondial
Fluxul de știri
0