Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Analistul american Sacks face praf ceea ce numește el minciuna occidentală despre Ucraina

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaUcraina, infrastructură distrusă, urmările confruntărilor armate
Ucraina, infrastructură distrusă, urmările confruntărilor armate - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Abonare
Analistul american Sacks face praf ceea ce numește el minciuna occidentală despre Ucraina
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Analistul american David Sacks a făcut un comentariu pe marginea situației dramatice din Ucraina, care nu se înscrie deloc în retorica oficiaă a Occidentului, dar în același timp este un punct de vedere perfect occidental.
Reproducem aici cea mai mare parte din analiza lui Sacks, pe care o considerăm că merită să fie publicată pentru a fi asigurat astfel principiul diversității de opinii liber exprimate.
„Războiul din Ucraina se bazează pe minciună – minciuna despre felul în care el a început, despre cum decurge și cum se va termina. Ni se spune că Ucraina câștigă, când, de fapt, ea pierde. Ni se spune că războiul face NATO mai puternic, chiar dacă, de fapt, o epuizează. Ni se mai spune că cea mai mare problemă a Ucrainei este insuficiența de mijloace la Congresul SUA, în timp ce, de fapt, Occidentul nu poate să producă o cantitate suficientă de muniție – o problemă, soluționarea căreia va dura ani.
Ni se spune că Rusia are pierderi mari, când, de fapt, în Ucraina se termină soldații – încă o problemă ce nu poate fi soluționată cu bani. Ni se spune că lumea e de partea noastră, când, de fapt, majoritatea mondială consideră politica SUA un vârf al prostiei. Ni se spune că nu există posibilitate de a încheia pacea, când de fapt noi am respins o mulțime de posibilități de reglementare prin tratative. Ni se pune că dacă Ucraina va continua să lupte, atunci asta îi va îmbunătăți pozițiile la negocieri, în timp ce, de fapt, condițiile vor fi mult mai proaste, decât cele care deja au fost atinse și respinse.
Cu toate acestea minciunii îi va reuși să facă ca războiul să dureze. Congresul o să aloce mai multe mijloace. Ucraina o să mobilizeze mai mulți tineri, bărbați și femei, pentru a-i trimite la carnagiu. Într-un final la Kiev o să izbucnească o criză și guvernarea lui Zelenskii va fi înlăturată.
Iar după toate acestea, când războiul va fi pierdut definitiv, când întreaga țară va zace în ruinele fumegânde ale rugului funerar, pe care ei singuri și l-au construit, mincinoșii vor spune: „Ei, bine, noi ne-am străduit”. După ce au contracarat orice alternativă, stigmatizându-l pe oricine a spus adevărul drept o marionetă a dușmanului, mincinoșii vor spune: „Am făcut tot ce se putea face”. Apoi, declinându-și vina, ei se vor apuca fără nicio remușcare de un alt război, le fel cum s-au mutat în Ucraina după catastrofele lor din Afganistan și Irak”.
Robert Fico - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2024
Internațional
Fico, dezamăgin de întâlnirea cu privire la Ucraina: n-a fost spus niciun cuvânt de pace
Fluxul de știri
0