Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii acuză guvernarea PAS că ar exercita asupra lor presiuni

© Sputnik / Anatolii KiriakMicrobuze la protest, Chișinău
Microbuze la protest, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Asociația Patronatelor Organizațiilor din Transportul Auto afirmă că statul îi presează înainte de protestele anunțate pentru datele de 27-29 februarie curent
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Transportatorii de pasageri anunță că sunt exercitate presiuni din partea statului asupra lor înaintea protestului ce constă în sistarea circulației pe rute în perioada 27-29 februarie.
Asociația Patronatelor Organizațiilor din Transportul Auto face următoarea afirmație:
„În ultimele zile operatorii de transport au fost supuși unor presiuni fără precedent din partea autorităților. ”Listele negre” întocmite cu grijă de gările grupării Vîlcu-Andronachi, în care se conțin denumirile întreprinderilor care vor participa la protest și transmise ministrului Spînu și ANTA, sunt distribuite reprezentanților Cancelariei de stat în teritorii, comisariatelor raionale de Poliție, primarilor afiliați unui partid politic. Conducătorii întreprinderilor de transport au fost amenințați inclusiv cu probleme personale de ordin penal, cu pierderea businessului ș.a.m.d doar în scopul de ai convinge să renunțe la protest. S-a ajuns chiar și la amenințarea șoferilor care sunt îndemnați de către angajații Poliției să iasă la rute chiar și fără actele eliberate de companii de transport, fiind date promisiuni că în aceste zile nu vor fi verificați. Însă dacă nu ”vor asculta sfatul” vor fi persecutați pe viitor".
Relația dintre guvern și transportatori este tensionată de ani de zile din cauza tarifelor considerate prea mici de către primii.
поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Economie
Traficul de pasageri pe calea ferată a crescut cu 35% în 2023
Fluxul de știri
0