Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei condamnă vandalismul asupra monumentului eroilor sovietici

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasada Federației Ruse în Moldova
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Ambasada Rusiei a amintit că memorialul „Eternitate” amplasat este unul dintre cele mai vechi din capitala Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a condamnat un nou atac al vandalilor asupra monumentelor eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
"Condamnăm cu indignare un alt act de vandalism, comis de data aceasta împotriva obeliscului de pe mormântul participantului la Marele Război pentru Apărarea Patriei, căpitanul de gardă Andrei Kolbinski", a declarat Ambasada Rusiei într-un comunicat. Departamentul diplomatic a amintit că monumentul amplasat pe Memorialul Eternității este unul dintre cele mai vechi din capitala Republicii Moldova. "Considerăm acest act drept o manifestare de inumanitate și un sacrilegiu la adresa istoriei și faptelor strămoșilor noștri", a precizat ambasada.
Misiunea diplomatică și-a exprimat speranța că aceste năzbâtii ilegale nu vor trece neobservate de către organele de drept din Republica Moldova, iar toate măsurile necesare vor fi luate pentru a găsi și pedepsi autorii. "Datoria noastră față de eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei impune respectarea și protejarea neabătută a memoriei acestora", a subliniat ambasada.
Fluxul de știri
0