Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul slovac critică miopia politică a Ocidentului

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Abonare
Robert Fico într-o conferință de presă a criticat dur politica Ocidentului în ce privește conflictul din Ucraina
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Prim-ministrul slovac Robert Fico consideră că Occidentul nu vrea să recunoască că strategia conflictului din Ucraina de distrugere a Rusiei nu funcționează.
Mai jos prezentăm câteva teze în baza declarațiilor făcute de premier în timpul conferinței de presă:
La scurt timp după începerea conflictului, ucrainenii au făcut imposibilă ajungerea la un acord de pace cu rușii, deși aceștia erau aproape de asta.
Occidentul a decis că sprijinul masiv pentru Ucraina, atât financiar, cât și militar, combinat cu sancțiuni împotriva Rusiei și demonizarea falsă a președintelui Putin, va aduce Rusia în genunchi.
Rusia nu este în genunchi nici politic, nici economic. În 2023, a câștigat în urma conflictului câștiguri teritoriale mai mari decât Ucraina și și-a adaptat producția militară la noile condiții. Acest război a început în 2014, cu revolte ale neonaziștilor ucraineni.
Argumentul Rusiei este că NATO nu ar trebui să continue extinderea spre est. Și astăzi NATO merge deja atât de departe încât Ucraina ar trebui să devină membră. Eu consider că aceasta este baza pentru izbucnirea celui de-al treilea război mondial.
Fluxul de știri
0