Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Noile sancțiuni împotriva Rusiei nu vor afecta prea mult economia rusă

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Abonare
Presa occidentală este surprinsă de rezistența economiei Rusiei.
CHIȘINĂU, 25 febr - Sputnik. Este puțin probabil ca noile sancțiuni împotriva Rusiei, anunțate vineri de guvernul și Departamentul de Stat al SUA, să aibă un impact negativ considerabil asupra economiei în această țară, "având în vedere rezistența Rusiei", a scrie ziarul Washington Post.
" După doi ani de când președintele Biden a declarat că ... economia rusă va primi o 'lovitură zdrobitoare', iată că în acest an, se așteaptă ca în Federația Rusă creșterea economică să fie mai rapidă decât în Statele Unite, Germania, Franța sau Marea Britanie. Este puțin probabil ca noile sancțiuni americane anunțate vineri să schimbe această realitate, având în vedere rezistența Rusiei pe fundalul unor confruntări tot mai intense pe câmpurile de luptă ale comerțului și finanțelor globale", a declarat RIA Novosti, citată de publicația americană.
Autorul articolului din WP atribuie această stare de fapt creșterii cheltuielilor de apărare ale Rusiei, precum și căutării de noi cumpărători și furnizori în Asia.
"Aceasta este prima criză geopolitică în care nu sunt implicate toate marile economii asiatice. Occidentul nu mai deține puterea economică decisivă. India și China sunt suficiente pentru a menține Rusia pe linia de plutire", a declarat Nicholas Mulder, expert în sancțiuni la Universitatea Cornell, citat de ziar.
Aceste sancțiuni, care au fost anunțate vineri de guvernul american, au afectat în total aproximativ 500 de persoane și organizații, inclusiv din țări terțe.
Fluxul de știri
0