Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria a sesizat OSCE din cauza pericolului apariției unor grupuri de sabotaj

Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2024
Vadim Krasnoselski. Foto de arhivă
Abonare
Autoritățile transnistrene au atras atenția comunității internaționale asupra "problemei antrenării grupurilor de sabotaj" pe teritoriul din dreapta Nistrului.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Transnistria a făcut apel către OSCE din cauza antrenării unor grupuri de sabotaj pe malul drept al Nistrului, însă nu a existat nicio reacție. Acest lucru a fost declarat de șeful regiunii, Vadim Krasnoselski, pentru RIA Novosti.
"Situația de securitate este alarmantă. Am atras atenția comunității internaționale asupra problemei pregătirii grupurilor de sabotaj pe teritoriul Republicii Moldova, am trimis o serie de apeluri. Nu au existat reacții adecvate nici de la Chișinău, nici de la OSCE", a declarat Krasnoselski pentru RIA Novosti.
El a calificat această acțiune drept o "tactică de reducere la tăcere a situației" și a amintit cazul atacurilor teroriste împotriva populației din Transnistria și a delegației președintelui în exercițiu al OSCE, pe care le-au împiedicat forțele de ordine anul trecut.
„Trebuie să înțelegeți că, având în vedere militarizarea activă a Moldovei, exercițiile militare constante în această țară, solicitările de transformare a misiunii de menținere a păcii, revizuirea statutului de neutralitate, orice incident poate avea consecințe de amploare”, a precizat Krasnoselski.
Potrivit acestuia, în regiune crește gradul de agresivitate, în mass-media se vorbește în mod constant despre război și se face apel la "rezolvarea problemei separatismului".
"În acest sens, mecanismul de menținere a păcii își îndeplinește efectiv misiunea, cel puțin asigură gestionarea situației în zona de securitate, pe linia directă de demarcație dintre părți. Acesta este un factor cheie", a mai subliniat Krasnoselski.
Fluxul de știri
0