România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România pregătește spitale pentru răniții NATO

© Photo : Miroslav RotariMedic, spital
Medic, spital - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Abonare
România pregătește spitale pentru răniții NATO
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Ministerul român al Sănătății vrea să fie modificată legea pentru a permite spitalelor din subordinea Ministerului Apărării Naționale să împiedice accesul civililor la tratament.
Motivul invocat este „necesitatea rezervării paturilor de spital și ATI-urilor pentru tratarea răniților care ar rezulta din multitudinea de operațiuni militare NATO desfășurate pe teritoriul României”.
Totodată, ministerul va înființa asistența medicală operațională, aceasta având ca scop salvarea vieții personalului militar la declararea stării de război.
Pentr u că sistemul medical este pregătit și funcțional doar pe timp de pace, Ministerul Sănătății a luat decizia să-l operaționalizeze și pentru război.
„Pentru a răspunde situației actuale, determinată de multitudinea acțiunilor militare desfășurate pe teritoriul național, cu implicarea unui număr mare de militari, atât români, cât și din alte țări NATO, în vederea gestionării situațiilor de boală și de accidente cu victime multiple cauzate în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu se impune ca prin ordin al conducătorilor ministerelor și instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională să se poată aloca paturi în unitățile sanitare subordonate destinate în acest scop, pe o perioadă limitată și în funcție de amploarea acțiunilor militare”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Sănătății.
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Internațional
Germania va trimite în Ucraina rachete cu rază lungă de acțiune
Fluxul de știri
0