Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul rus la Chișinău Oleg Vasnețov, declarație cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, depunere de flori de Ziua Apărătorului Patriei
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, depunere de flori de Ziua Apărătorului Patriei - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2024
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, depunere de flori de Ziua Apărătorului Patriei
Abonare
Ambasadorul rus la Chișinău Oleg Vasnețov, declarație cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a depus azi flori la memorialul „Eternitate” din Chișinău de Ziua Apărătorului Patriei.
Diplomatul a remarcat că această zi e despre apărarea cinstii și onoarei, este o sărbătoare care în acest secol a devenit deja una populară și este marcată practic în fiecare familie rusă.
„O atitudine specială pentru această zi a fost remarcată în anii Războiului pentru Apărarea Patriei. Atunci a avut loc răpunerea nazismului și treptat au renăscut tradițiile militare. Timp de o sută de ani Ziua apărătorului patriei a avut câteva denumiri. Dar sensul a rămas același – dăruire de sine, auto sacrificiu, apărarea onoarei. Anual noi le aducem un omagiu celor căzuți în lupte – eroilor care și-au dat viețile în diferite vremuri și locuri. Așa cum a spus marele comandant de oști Suvorov: rușilor le este caracteristică credința, discernământul și devotamentul”, a declarat ambasadorul Rusiei la Chișinău.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Rusia
Putin a zburat cu un avion strategic Tu-160M
Fluxul de știri
0