Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tesla a pierdut titlul de cea mai scumpă marcă auto în favoarea Mercedes-Benz

© AP Photo / Paul SancyaГлава Mercedes-Benz Cars Дитер Цетше на автосалоне в Детройте
Глава Mercedes-Benz Cars Дитер Цетше на автосалоне в Детройте - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Abonare
Brand Finance: Tesla a pierdut titlul de cea mai scumpă marcă auto în favoarea Mercedes-Benz
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Mercedes-Benz a devenit cea mai scumpă marcă auto din lume, depășind producătorul de mașini electrice Tesla, rezultă din raportul anual al agenției internaționale de analiză Brand Finance.
"Căderea Tesla pe locul doi vine în contextul controversei din jurul lui Ilon Musk, care a afectat reputația producătorului de mașini electrice", se arată în comunicat.
Valoarea mărcii Mercedes-Benz a crescut cu un procent, la 59,4 miliarde de dolari. Marca Tesla a scăzut cu 12%, până la 58,3 miliarde de dolari.
Poziția a treia în topul celor mai scumpe mărci auto, ca și în urmă cu un an, este ocupată de japonezii de la Toyota, locul patru este ocupat de germanii de la Porsche, iar al cincilea - de BMW. Poziția a șasea a fost ocupată de Volkswagen, a șaptea de Honda, iar a opta de Hyundai. Ford și Audi au completat topul primelor zece locuri.
Automobil Tesla la o expoziție internațională - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2024
Economie
Tesla a înregistrat pierderi enorme în primele zile ale lui 2024
Conform agenției pentru analiză, marca italiană Ferrari rămâne cea mai stabilă marcă auto. Acest lucru se datorează popularității sale ridicate, recomandărilor și reputației. Marca cu cea mai mare creștere a valorii a fost producătorul canadian de autobuze New Flyer, a cărui valoare a urcat cu 250% pe parcursul anului.
Brand Finance notează o creștere continuă a sectorului auto chinezesc, alimentată de interesul puternic la nivel mondial pentru vehiculele electrice. Cea mai scumpă marcă auto din China a fost BYD, a cărei valoare a crescut cu 20%, ajungând la 12,1 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0