Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Kiril: BORu înțelege greutățile cu care se confruntă clerul din Ucraina

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Kiril, Патриарх Кирил
Patriarhul Kiril, Патриарх Кирил - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Abonare
Patriarhul Kiril: Biserica Ortodoxă Rusă înțelege dificultățile clerului și ale credincioșilor din Ucraina
CHIȘINĂU 22 feb - Sputnik. Biserica Ortodoxă Rusă înțelege dificultățile episcopatului canonic, ale clerului și ale credincioșilor din Ucraina, a declarat Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.
"Vremurile nu sunt ușoare, dar Biserica s-a consolidat. O mare tristețe pentru mine este ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina, dar nu voi vorbi mult despre asta. Suntem solidari cu dificultățile prin care trec episcopatul nostru, clerul și poporul credincios din Ucraina. Iar noi trebuie să ne rugăm ca Domnul să ajute Biserica noastră din Ucraina să treacă prin toate încercările fără a-și pierde autoritatea în rândul poporului credincios al întregii Sfinte Rusii", a spus patriarhul la prima adunare generală a clerului din Mitropolia Moscovei la Catedrala Hristos Mântuitorul.
Patriarhul a mai spus că Biserica Ortoduxă Rusă a împărtășit neliniștea și durerea întregului popor în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar astăzi trebuie să împărtășească neliniștea și durerea celor care trec prin cele mai dificile încercări legate de operațiunile militare.
Fluxul de știri
0