Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova se va alătura programului Europa Digitală

© Pixabay / SchoolPRProA child using a tablet
A child using a tablet - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Abonare
Un acord de asociere la programul Europa Digitală a fost semnat la Bruxelles de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Republica Moldova se alătură programului Europa Digitală, o inițiativă a Uniunii Europene care are drept scop facilitarea activității antreprenorilor, administrațiilor locale, dar și a cetățenilor de rând, a anunțat Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.
Acordul de asociere la programul Europa Digitală a fost semnat la Bruxelles de către viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton.
„Astfel, Republica Moldova se alătură Programului Europa Digitală, o inițiativă a Uniunii Europene, care vine cu numeroase beneficii pentru antreprenori, administrații locale, sectorul asociativ și cetățeni. Aderarea la acest program înseamnă că mediul de afaceri, primăriile, ONG-urile și instituțiile centrale din întreaga țară vor avea acces la fonduri europene pentru digitalizare. Bugetul total de 7,5 miliarde EUR este disponibil pentru toate țările membre ale programului până în anul 2027”, a precizat ministerul.
De asemenea, acesta a menționat că prin intermediul acestui mecanism republica va primi sprijin financiar pentru a-și îmbunătăți infrastructura digitală, precum și pentru a promova inovarea și accesibilitatea digitală.
Acordul de asociere va intra în vigoare retroactiv de la 1 ianuarie 2024, după ce va trece de procedura de ratificare.
Fluxul de știri
0