Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Recean s-a întâlnit cu doi senatori americani

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN ȘI SENATORII AMERICANI, JEANNE SHAHEEN ȘI CHRIS MURPHY
PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN ȘI SENATORII AMERICANI, JEANNE SHAHEEN ȘI CHRIS MURPHY - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN ȘI SENATORII AMERICANI, JEANNE SHAHEEN ȘI CHRIS MURPHY. Foto de arhivă
Abonare
Dorin Recean a avut o întâlnire cu senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Serviciul de presă a Guvernului anunță despre întrevederea de astăzi la care au participat premierul țării și doi senatori americani.
„Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră, precum și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy”, se menționează în comunicatul oficial al Guvernului.
Șeful Cabinetului de Miniștri a mulțumit interlocutorilor săi pentru sprijinul acordat de SUA „în implementarea reformelor, accentuând aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor cheie ale economiei, între care tehnologiile informaționale și industriile creative”.
Potrivit sursei citate, un alt aspect la care s-a referit șeful Executivului a fost reforma justiției.
„O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămân și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.
La rândul lor, senatorii americani au remarcat progresul obținut de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a reformelor. Oficialii au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.
Premierul Recean, în dicuția cu oaspeții veniți de peste Ocean, a dat asigurări de faptul că oamenii de afaceri străini vor obține un șir de facilități și pot fi siguri de investițiile pe care le vor face în țara noastră.
„Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a mai menționat Recean.
Fluxul de știri
0