Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii sunt în datorii din cauza politicii economice promovate de autorități - Lungu

© Sputnik / Rodion ProcaAlexei Lungu
Alexei Lungu - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Abonare
În timp ce populația Republicii Moldova sărăcește, țara este lipsită de investiții din cauza politicilor economice eșuate ale autorităților, iar datoria de stat continuă să crească.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Moldova depune toate eforturile pentru a achita datoriile uriașe la credite, economia țării se sufocă, iar mai multe generații de locuitori ai republicii vor fi îndatorate, susține politicianul de opoziție Alexei Lungu.
„Economia Moldovei se sufocă din cauza dependenței de credite, mai ales, în cazul dobânzilor exagerate. Potrivit prognozelor, până la sfârșitul anului 2024, datoria totală a statului se va ridica la 125,5 miliarde de lei. Țara se luptă din răsputeri să răsplătească dobânzile la această datorie cosmică, care alcătuiesc peste 5,2 miliarde de lei anual. Din cauza activității echipei incompetente și inutile a președintei Sandu, am nimerit cu cu toții în groapa datoriilor”, a scris pe canalul său de Telegram.
Politicianul atrage atenția asupra faptului că banii împrumutați în Moldova nu sunt cheltuiți pentru dezvoltare, ci pentru noi împrumuturi.
„În loc să contribuie la creșterea pensiilor, salariilor profesorilor și medicilor, la dezvoltarea orașelor și satelor, fondurile bugetare sunt folosite pentru deservirea împrumuturilor. Și nici măcar acest lucru nu mai este suficient: pentru a-și onora la timp plățile, guvernul procedează la noi împrumuturi, chit că se mai iau și credite pentru proiecte sociale și de infrastructură. Astfel Guvernul a intrat într-un cerc vicios”, mai menționează Lungu.
Pentru că situația este aproape critică este imposibil să fie atrase investiții în țară, iar oamenii de afaceri autohtoni preferă să-și desfășoare afacerile în străinătate, mai subliniază politicianul.
Fluxul de știri
0