Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și Germania au inițiat negocieri cu privire la evitarea dublei impuneri

© Photo : Ministerul FinanțelorФлаг Молдовы и Германии
Флаг Молдовы и Германии - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Abonare
Autoritățile centrale din domeniul fiscal ale Germaniei și Moldovei au desfășurat o primă rundă de negocieri prinvind evitarea dublei impuneri.
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Ieri a avut loc prima rundă de discuții din cadrul negocierilor, care se desfășoară la Chișinău în perioada 19-23 februarie 2024, asupra Convenției de evitare a dublei impuneri dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germană, această informație a fost publicată de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova.
Negocierile moldo-germane au fost deschise de către șefa delegației moldovenești, secretara de stat al ministerului, Olga Golban.

„În cadrul acestui eveniment se prezintă oportunitatea de a discuta și de a negocia aspecte cruciale ale convenției de evitare a dublei impuneri, cum ar fi definirea conceptelor fiscale, stabilirea mecanismelor de soluționare a disputelor și alinierea cu standardele internaționale în materie de impozitare”, a remarcat Olga Golban.

La rândul său, șefa delegației germane, Dagmar Crasemann, reprezentantă a Ministerului Federal de Finanțe, a reliefat importanța demarării acestui proces, care are drept obiectiv promovarea cooperării internaționale și de a facilita o abordare mai eficientă a impunerii dintre țări.

„Convenția de evitare a dublei impuneri este un instrument esențial pentru a elimina barierele fiscale și pentru a crea un mediu favorabil investițiilor și comerțului internațional”, a menționat demnitarul german.

Mai menționăm că, conform portalului ministerului de resort din țara noastră, legislația de bază privind dubla impunere dintre aceste două state este Convenția de la Bonn semnată la 24 noiembrie 1981 și care a intrat în vigoare la 11 octombrie 1995.
Fluxul de știri
0