Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Industria moldovenească își continuă trendul negativ

© Sputnik / Miroslav RotariExpoziția „Fabricat în Moldova”
Expoziția „Fabricat în Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Expoziția „Fabricat în Moldova”. Foto de arhivă
Abonare
Biroul Național de Statistică a a publicat un date statistice cu privire la activitatea industriei în anul 2023
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Activitatea industriei moldovenești înregistrat o scădere și în anul 2023, această concluzie poate fi făcută după consultarea datelor prezentate de BNS.
Chiar dacă, în luna decembrie 2023 comparativ cu luna decembrie 2022 producția industrială s-a majorat, per total activitatea industrială în anul 2023 comparativ cu anul precedent producția industrială (serie brută) s-a redus.
„În anul 2023 comparativ cu anul precedent producția industrială (serie brută) s-a redus cu 3,6%. Micșorarea producției a fost generată de descreșterea producției în industria extractivă (-6,5%) și în industria prelucrătoare (-5,3%). Totodată, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+5,4%)”, este menționat în comunicatul BNS.
Iar producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în anul 2023 comparativ cu anul 2022 s-a micșorat cu 4,2%.
Mai menționăn, că această scădere este înregistrată al doilea an consecutiv, potrivit raportului BNS producția industrială serie ajustată în anul 2022, la fel, s-a micșorat cu 4,3%.
Fluxul de știri
0