Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul le-a propus fermierilor ajutoare de urgență

© Sputnik / Rodion StepanchukPremierul Dorin Recean și șeful Ministerului Agriculturii, Vladimir Bolia, la întâlnirea cu fermierii protestatari
Premierul Dorin Recean și șeful Ministerului Agriculturii, Vladimir Bolia, la întâlnirea cu fermierii protestatari - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Premierul Dorin Recean și șeful Ministerului Agriculturii, Vladimir Bolia, la întâlnirea cu fermierii protestatari. Foto de arhivă
Abonare
Guvernul continuă seria de consultări cu reprezentanții producătorilor agricoli aflați în grevă.
CHIȘINĂU, 20 februarie - Sputnik. Reprezentanții fermierilor greviști s-au întâlnit la Chișinău cu premierul moldovean Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.
În urma întrevederii, Recean a declarat că fermierilor le va fi oferită asistență urgentă pentru a începe lucrările agricole sezoniere. Cu toate acestea, discuțiile privind problemele fermierilor protestatari vor continua.

" Haideți să deblocăm sezonul agricol ... Să procedăm în felul următor: noi vă propunem acordarea unor credite de urgență pentru fermieri și vom continua în următoarele săptămâni să discutăm ce mecanisme de finanțare sunt necesare pe termen lung", a declarat Recean în cadrul reuniunii.

Potrivit premierului, ajutorul de 500.000 de lei este destinat, în primul rând, celor mai în nevoie micro și mici producători agricoli, dar și celor care cultivă cereale.

"Începând cu data de 1 martie, fiecare producător de culturi cerealiere din Republica Moldova va putea obține un credit urgent de la o bancă în valoare de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90 la sută", a mai spus Recean.

Pe lângă propunerile exprimate în cadrul întâlnirii cu fermierii, premierul a mai declarat că Guvernul intenționează ca până la 15 martie să adopte modificările necesare pentru a stopa colectarea forțată a datoriilor de la producătorii agricoli.
Fluxul de știri
0