Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Compania Air Moldova a fost privată de dreptul de a opera zboruri comerciale

© Sputnik / Rodion ProcaAir Moldova
Air Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Astăzi, printr-un comunicat Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că, la propunerea Comisiei de certificare, ia revocat Certificatul de Operator Aerian al companiei Air Moldova.
Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat temporar certificatul de operator aerian, pentru o perioadă de 6 luni, acordând un termen maxim prevăzut de Codul aerian, pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transporturile aeriene și inclusă în AOC.
„La expirarea perioadei de 6 luni, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, art. 15, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, revocarea AOC a fost inevitabilă”, se menționează în comunicat.
Potrivit sursei citate, revocarea certificatului prevede că Air Moldova nu mai are statut de operator aerian, fiind privată de dreptul de a opera zboruri comerciale.
De asemenea, se menționează că AAC a dat dovată de deschidere, invitând de fiecare dată la ședințele comisiei pe reprezentanții Air Moldova, însă aceste invitații nu au fost onorate.
Fluxul de știri
0