Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul ungar Orban a declarat despre necesitatea unor schimbări în Uniunea Europeană

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSViktor Orban și Ursula von der Leyen
Viktor Orban și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2024
Abonare
Orban a declarat că intenționează să "facă o Europă măreață" în timpul președinției ungare a UE.
CHIȘINĂU, 18 februarie - Sputnik. Politicile UE sunt departe de interesele europenilor, de aceea este nevoie de schimbări la Bruxelles, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un discurs dedicat planurilor pentru 2024.
" Să nu mai lungim vorba - Bruxelles-ul i-a lăsat pe europeni să se descurce singuri, niciodată nu a existat o asemenea discrepanță între politicile Bruxelles-ului în raport cu intersele și voința europenilor. Prin urmare, este nevoie de schimbări la Bruxelles", a citat RIA Novosti declarația lui Orban.
În același timp, el este sigur că acest lucru nu se poate întâmpla de la sine, așa că "este necesar să ocupăm Bruxelles-ul" pentru ca "printre bruxellezi, în sfârșit, să fie și câțiva europeni".
"Ungaria se pregătește pentru președinția UE. Make Europe great again - Să facem din nou o Europă măreață", a declarat Orban, parafrazând sloganul electoral al fostului președinte american Donald Trump.
La începutul lunii iulie a acestui an, Ungaria va prelua conducerea Consiliului UE timp de șase luni. În prezent, Consiliul este prezidat de Belgia.
Fluxul de știri
0