Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ofițeri din Armata Națională vor participa la exerciții militare ale NATO

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Abonare
Ministerul Apărării anunță despre participarea reprezentanților din Armata Națională la exercițiile militare „Regex 2024”
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. În perioada 19 februarie — 1 martie va avea loc primul atelier de lucru în cadrul exercițiului regional de stat major „Regex 2024”.
Exercițiul este organizat cu sprijinul Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, Italia și are scopul instruirea militarii conform standardelor occidentale pentru planificarea şi desfășurarea exerciţiilor, gestionarea situațiilor de criză, consolidarea şi evaluarea nivelului de interoperabilitate a forţelor într-un mediu multinaţional.
La modulele de instruire vor participa circa 30 de reprezentanți din țările partenere NATO: Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Regatul Bahrein, Maroc, Kazahstan, Pakistan, Tunisia, Egipt, Malta, Uniunea Africană (Ghana și Benin), precum și circa 20 ofițeri de stat major din cadrul Armatei Naționale. La fel, vor fi prezenți cinci instructori din Comandamentul Forțelor Întrunite a NATO din Napoli.
Exercițiul Regional de stat major „Regex 2024” are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.
Fluxul de știri
0