Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Banca Centrală Europeană impune angajaților săi să respecte Agenda Verde

© AFP 2024 / Daniel RolandThe Euro logo is pictured in front of the former headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015.
The Euro logo is pictured in front of the former headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015. - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Abonare
Comentariile unui membru al Băncii Centrale Europene au stârnit indignare în rândul personalului, care le-a descris ca fiind "autoritare" deoarece arată că o discuție liberă și deschisă despre schimbările climatice nu mai este posibilă în cadrul organizației
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Un înalt oficial al Băncii Centrale Europene a uimit angajații spunând că cei care nu sunt de acord cu obiectivele ecologice ale instituției nu sunt bineveniți să lucreze acolo, potrivit Politico.
Frank Elderson, unul dintre cei șase membri ai comitetului executiv al BCE, a declarat în cadrul unei reuniuni interne: "Nu-i mai vreau pe acești oameni".
Comentariile sale au stârnit indignare în rândul angajaților BCE, care le-au descris ca fiind "autoritare" și au spus că acestea arată că o discuție liberă și deschisă despre schimbările climatice - și rolul pe care banca ar trebui să îl joace în combaterea acestora - nu mai este posibilă în cadrul organizației cu sediul la Frankfurt.
La întâlnirea de la începutul acestei luni, Elderson i-a întrebat pe angajați - unii personal, alții online - "De ce am vrea să angajăm oameni pe care trebuie să îi reprogramăm? Pentru că au venit de la cele mai bune universități, dar tot nu știu cum se scrie cuvântul "climă""?
Toți cei care lucrează deja la BCE ar trebui să fie recalificați, a adăugat Elderson. El a insistat că "nu amenință pe nimeni" și nu a detaliat ce a vrut să spună prin a fi capabil de a "scrie" clima.
Observațiile olandezului au o semnificație mai largă, deoarece BCE este implicată într-o dezbatere - atât pe plan intern, cât și în rândul politicienilor europeni - cu privire la măsura în care politicile sale ar trebui să se orienteze către o economie mai "verde" sau dacă ar trebui să se limiteze la obiectivul său principal de a menține prețurile din zona euro stabile.
Fluxul de știri
0