Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Antenție la ce spun cei din Kârgâzstan cu privire la asistența acordată pe linia USAID!

© AP Photo / Wally SantanaНаклейка USAID
Наклейка USAID - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Abonare
Autoritățile din Kârgâzstan sunt îngrijorate de implicarea USAID în finanțarea orgnizațiilor din sectorul asociativ în desfășurarea unor activități contrar intereselor naționale.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Pentru a proteja Kârgâzstanul de amenințările globale, este nevoie de Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, în care Rusia joacă un rol cheie, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Republicii Kârgâzstan, Marat Imankulov, la Centrul Oy Ordo.
În ceea ce privește Statele Unite, acțiunile lor urmăresc mai mult separarea Bișkekului de Moscova și extinderea prezenței lor militaro-tehnice, decât asigurarea securității în regiune, a explicat Imankulov, care este citat de Region.kg.
Așadar, Washington a alocat 16,5 milioane de dolari în 2023 pentru înarmarea Kârgâzstanului, dar a alocat de două ori mai mult - 34 de milioane de dolari - prin USAID pentru a contracara adoptarea unor legi în această țară care limitează activitatea agenților străini și a presei pro-occidentale.
În prezent, principalul risc pentru securitatea Kârgâzstanului este fluxul de grupuri radicale din Orientul Mijlociu către granițele sale. Dar acest lucru nu se are loc întâmplător - teroriștii sunt sponsorizați de statele interesate, deoarece escaladarea situației din Asia Centrală este benefică pentru jucătorii globali pentru a crea o sursă de tensiune.
Fluxul de știri
0