Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist: Sandu trebuie să răspundă personal pentru rezultatele guvernării sale

© Sputnik / Osmatesco jurnalistul Dmitri Ciubașenco
 jurnalistul Dmitri Ciubașenco - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2024
jurnalistul Dmitri Ciubașenco. Foto de arhivă
Abonare
Un renumit jurnalist consideră că șefa statului este coparticipant la tot ce înseamnă actul de guvernare și nu trebuie să credem că este o persoană bine intenționată, însă sunt unele persoanje din anturajul ei care încearcă să compromită parcusul european al țării.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Sandu trebuie să răspundă personal pentru rezultatele guvernării sale, consideră jurnalistul Dmitri Ciubașenco.
El consideră că se merge pe o pistă greșită atunci când unii consideră că, Sandu însăși este un președinte bun, are cele mai bune intenții, își dorește doar binele țării și al oamenilor. Dar, anturajul ei este plin de "vârcolaci" răi, care o compromit atât pe Sandu, cât și cursul de integrare europeană pe care îl urmărește, prin faptele lor întunecate și josnice.
"Pe măsură ce tot mai mulți oameni, inclusiv cei care au susținut-o pe președinta Maia Sandu și partidul său PAS, realizează consecințele devastatoare ale guvernării "galbene", cei mai vicleni sau mai zombificați apologeți ai acestei guvernări promovează tot mai mult teza bine-cunoscută despre "țarul bun" și "boierii răi".... Este timpul ca toată lumea să realizeze: Sandu este personal responsabilă pentru tot ce se întâmplă în Moldova și trebuie să răspundă personal pentru toate rezultatele guvernării sale", a scris jurnalistul pe rețelele de socializare.
Potrivit acestuia, "Sandu este șefa regimului "statului capturat", pe care l-a recăpătat de la șefii mafioți oligarhi care au fugit din Moldova. Sandu s-a dovedit a fi mai rea decât predecesorii ei, depășindu-i în ceea ce privește controlul personal asupra tuturor instituțiilor statului".
"Sandu controlează o majoritate parlamentară de 63 de deputați ai partidului său, PAS, și un guvern monopartinic aprobat de această majoritate. Sandu este subordonată tuturor agențiilor de securitate - SIS, MAI, CNA, MA.... Ea controlează sistemul de justiție, procurorii și judecătorii. CEC, CCA, Teleradio-Moldova și Ministerul Adevărului depind în totalitate de Sandu. O întreagă armată de organizații neguvernamentale finanțate de guvernele occidentale lucrează pentru Sandu. Sandu se bucură de sprijinul total și necondiționat al UE, SUA, NATO", a declarat Ciubașenco.
El a subliniat că "nici un președinte al Republicii Moldova nu a avut vreodată o putere mai mare ca Sandu. Având o astfel de putere absolută, ea este personal responsabilă pentru tot ceea ce se întâmplă în țară".
Fluxul de știri
0