Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Forța Fermierilor consideră declarațiile premierului drept manipulatorii

© Sputnik / Rodion ProcaAsociația "Forța Fermierilor"
Asociația Forța Fermierilor - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2024
Abonare
Asociația Forța Fermierilor a venit cu un răspus după declarațile premierului Recean făcute în aderesa agricultorilor care protestează.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Asociația Forța Fermierilor consideră declarația lui Dorin Recean în privința fermierilor drept ”manipulatorie și dezbinatoare” ”în raport cu agricultorii, care protestează. În loc de dialog dânsul face atacuri dure și indecente împotriva fermieri autohtoni”.
”Asociația Forța fermierilor nu este organizatorul protestelor agricultorilor și încercarea domnului prim-ministru să atace organizația noastră nu-i face față”, menționează comunicatul publicat de Forța Fermierilor.
Potrivit sursei citate, cea mai mare manipulare ține de expresia domnului Recean despre ajutor “imens”, acordat agricultorilor, care protestează. Situația din ramura agricolă a devenit catastrofală și deja produce efect în lanț, întrucăt incapacitatea de plată a fermierilor influențează volumul achizițiilor de fertilizanți, pesticide, motorină și alte resurse, care la rândul lor vor afecta, implicit, veniturile obținute la bugetul de stat din taxele pe TVA și accize.
Ei mai sonsideră că această problemă nu va fi depășită prin postări pe rețelele de socializare și rapoartele de PR prezentate în Parlament. E nevoie de un dialog sincer și public.
„Organizația noastră îndeamnă pe domnul prim-ministru să renunță la comunicare cu agricultori-protestatari prin intermediul conferințelor de presă și rețelelor de socializare și să recurgă la negocieri directe și țintite, așa cum au procedat guvernele altor țări europene”, se mai notează în comunicatul asociației.
Fluxul de știri
0