Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova va fi supusă unui audit financiar extern

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de conturi a Republicii Moldova
Curtea de conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2024
Curtea de conturi a Republicii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
O organizație de audit independentă va fi selectată pentru a efectua un audit financiar extern al Curții de Conturi a Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Curtea de Conturi a Republicii Moldova va fi supusă unui audit financiar extern care vizează perioada 2019-2023. Decizia respectivă a fost aprobată de Comisia parlamentară pentru controlul finanțelor publice, care a aprobat termenii de referință pentru comandarea serviciilor de audit.
„O astfel de practică a avut deja loc în cadrul Curții de Conturi, când a fost realizat auditul situațiilor financiare pentru anii 2016-2019”, a explicat în cadrul ședinței președintele comisiei, Tatiana Cunețchi.
Ea a mai menționat că în bugetul aprobat de Parlament pentru anul curent sunt prevăzute fonduri pentru auditul financiar extern al Curții de Conturi. Urmează să fie selectată o organizație de audit independentă. Unul dintre criteriile de selecție va fi cel mai bun raport calitate-preț.
Auditul extern va verifica veridicitatea situațiilor financiare ale Curții de Conturi cu privire la executarea bugetului instituției și la operațiunile economico-financiare desfășurate de aceasta.
Fluxul de știri
0