Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Radu Marian la protestul transportatorilor

© Sputnik / Mihai CarausRadu Marian
Radu Marian - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Abonare
Reacția lui Radu Marian la protestul transportatorilor
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu următorul comentariu în legătură cu faptul că transportatorii protestează astăzi în fața Guvernului:
„Un grup de transportatori a anunțat azi proteste. Aceștia sunt împotriva unei legi importante votate în decembrie de către Parlament - o lege care va face transportul public mai accesibil și mai sigur pentru cetățeni. Iată câteva din prevederile acestei legi cu care acest grup de transportatori nu sunt de acord:Facilităm concurență sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători... Ajutăm primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor... Reducem birocrația!... Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing... După expirarea termenului de autorizație care durează 8 ani, operatorii de transport auto vor putea să mai activeze încă 4 ani – dacă vor întruni criteriile prestabilite care vor fi reglementate de Guvern... Dar organizatorii trebuie să fie vigilenți - avem informații că gruparea criminală Șor, care este bine conectată cu unele grupuri din domeniul transporturilor, încearcă să deturneze aceste proteste și să destabilizeze situația”, a scris Marian.
Transport auto de pasageri, bicrobuz de rută - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Republica Moldova
Încă un protest la Chișinău – transportatorii de pasageri ies în PMAN
Fluxul de știri
0